Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα ΑΒΑΝΤΕΙΑ ΑΣΠΙΣ είναι γνωστή η ασπίδα του βασιλιά ΑΒΑ ή ΑΒΑΝΤΑ του Άργους, γιο του Λυγκέως και της Υπερμήστρας. Η ασπίδα έφτασε στα χέρια του Άβαντα από τον προκάτοχο της και παππού του, τον Δαναό.

Το όνομά του σημαίνει ο ανυποχώρητος, αυτός που κινείται πάντα μπροστά, από το στερητικό α-βαίνω.

Η ΑΒΑΝΤΕΙΑ ΑΣΠΙΣ (AVANTIA ASPIS) ήταν θρυλική στην αρχαία Ελλάδα, καθώς είχε τη μαγική ιδιότητα να προξενεί τρόμο στους εχθρούς και να παρέχει απόλυτη προστασία στους κατόχους της.

Ο βασιλιάς ΑΒΑΣ θεωρείται κατά την μυθολογία γενάρχης της φυλής των ΑΒΑΝΤΩΝ. Μια αρχαία ελληνική φυλή καταδρομέων που διακρινόταν για την αντοχή της στη μάχη και με πληροφορίες που τους θεωρούν πρωτοστάτες στον Τρωικό πόλεμο. Ο Όμηρος αναφέρει ότι χρησιμοποιούσαν δόρατα για να πολεμούν «εκ του συστάδην». Έτσι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και την ιδιαίτερη ικανότητα τους στις μάχες σώμα με σώμα.

Προσπαθώντας να φανούμε αντάξιοι, έστω σε ένα βαθμό, της ιστορίας των Ελλήνων και της χώρας μας, δώσαμε όλο μας τον εαυτό, την αγάπη, το σεβασμό και τη γνώση που απορρέει, εκτός των υπολοίπων, και από την ιστορική διαδρομή των Ελλήνων και τα επιτεύγματα τους στον χρόνο.

Στην AVAS Marine χτίζουμε τα σκάφη ως «ΑΒΑΝΤΕΙΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ» που θα προστατεύουν τους καπετάνιους και τους επιβαίνοντες χωρίς σκέψη να κάνουν πίσω.

Πάντα μπροστά με ασφάλεια από την AVAS.